Over Allround

Wij, popkoor Allround, zijn een gemengd popkoor met als thuisbasis Soesterberg. De leden zijn afkomstig uit Soesterberg en Soest, maar ook uit omliggende gemeenten. We zijn een enthousiaste groep zangers en zangeressen, die het leuk vinden om popmuziek te zingen. Het koor is gestart in september 2005; in juli 2007 zijn we officieel als vereniging verder gegaan. Over onze dirigent Annemarie van Os en onze pianist Abel Bakema kun je meer lezen door het kopje dirigent, c.q. pianist aan te klikken. Een greep uit het repertoire is te vinden onder het bijpassende kopje. Op YouTube is ook een aantal filmpjes van ons koor te vinden.

Woensdagavond is onze repetitieavond. We oefenen van 20.00 uur tot 22.00 uur in een gebouw aan de Kerklaan te Soesterberg (in de sportkuil bij de skibaan, het gebouw heeft rechts een trap naar de kantine van LTV Soesterberg en links is de trap naar onze repetitieruimte) . Na afloop wordt er meestal nog even gezellig nagepraat aan de bar.600x400-3cf2bdd6dcb7a9ffb08ab8f681d6c5bb

In de afgelopen jaren hebben we een aantal leuke concerten gegeven. Ook hebben we  meegewerkt aan het Soester Cultuurfestival, de feestelijkheden rond 100 jaar Luchtmacht, Vocal Date, de Soester Korendagen, het Soesterbergs Zomerfestival en Kunst op de Grachten, om maar eens wat op te noemen. We hebben een uitwisselingsweekend georganiseerd met een koor uit het Duitse Oppenheim en daar ook een tegenbezoek gebracht. Kerstmis staat eens per 2 jaar op onze lijst van optredens. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is onze bijdrage aan de Soesterbergse dodenherdenking op 4 mei. In ‘de Drie Eiken’ zijn wij bovendien een graag geziene (en gehoorde) gast.

 

Met al uw vragen over popkoor Allround, bijvoorbeeld hoe u lid kunt worden of hoe uw ons koor kunt steunen, kunt u vrijblijvend terecht bij de contactpersoon van Allround: Marijke van de Kuijlen – contact@popkoorallround.nl.

Annemarie van Os is al lange tijd dirigent. Ze begon met dirigeren tijdens haar studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (specialisatie muziek) bij het toenmalige kinderkoor Soest Zuid. Dit heeft ze ongeveer 9 jaar gedaan. Na haar studie volgde ze nog een lichte muziek voor zang opleiding.

In 2001 begon ze op projectbasis te dirigeren. Hieruit is in Soest popkoor Joyful ontstaan dat ze nog steeds met veel plezier dirigeert.

Sinds januari 2013 is Annemarie dirigent van popkoor Allround. In juni 2014 slaagde zij voor de opleiding dirigent licht vocaal onder leiding van Tijs Krammer. Daarmee zette ze een volgende stap in haar ontwikkeling als dirigent. Ze volgt nog steeds workshops en heeft zangles bij Chantal Sennema.

Naast het dirigeren van Allround en Joyful dirigeert ze op haar andere werk ook een koor in het kader van ‘sociale contacten’ en ‘gebruik maken van je stem’.

Annemarie wordt blij van muziek maken en is gericht op de beleving en het gevoel van de muziek. Ze vindt het heel prettig om met Abel Bakema, de pianist van Allround en Joyful, samen te werken. Hij is haar muzikaal geweten.

Pianist Abel Bakema studeerde muziekwetenschap in Utrecht en lichte muziek piano aan de conservatoria in Rotterdam en Hilversum, onder andere bij Rob van Kreeveld. Hij deed theaterprogramma’s met het Nationaal Hekel Kabaret, ex-Flairck gitarist Hans Visser en Judith Schut.

Met de New Metronome Bigband begeleidde hij vocalisten waaronder Lee Towers, Marco Bakker, Margriet Eshuijs, Peter Douglas, Maaike Widdershoven en Greetje Kauffeld.

Hij werkte mee aan de musical Fame als repetitor. Hij werkte met Meike van der Veer (Voice of Holland). Hij is muzikaal begeleider dans op de Theaterschool Amsterdam en aan het Novacollege in Haarlem.

Bij veel muzikale activiteiten benut Abel ook zijn vocale kwaliteiten.

Als klassiek zanger was hij onder andere actief bij het kamerkoor MKU uit Utrecht, deed hij een projekt met werken van Monteverdi met het Veenendaals Projectkoor o.l.v Jan Kees de Koning. Hij zingt bij het Alexanderconsort in Bennekom en Herenkwartet HARP uit Houten.

Hij is ook actief als componist in theaterproducties en als arrangeur voor lichte vocale ensembles, ook voor Allround.

Op dit moment begeleidt hij de popkoren Joyful en Allround en maakt hij deel uit van de band Sister Swing en van theatergroep De Gelegenheid.