Over Allround

Wij, popkoor Allround, zijn een gemengd popkoor met als thuisbasis Soesterberg. De leden zijn afkomstig uit Soesterberg en Soest, maar ook uit omliggende gemeenten. We zijn een enthousiaste groep zangers en zangeressen, die het leuk vinden om popmuziek te zingen. Het koor is gestart in september 2005; in juli 2007 zijn we officieel als vereniging verder gegaan. Over onze dirigent Jack van Zijl en onze pianist Abel Bakema kun je meer lezen door het kopje dirigent, c.q. pianist aan te klikken. Een greep uit het repertoire is te vinden onder het bijpassende kopje. Op YouTube is ook een aantal filmpjes van ons koor te vinden.

Woensdagavond is onze repetitieavond. We oefenen van 20.00 uur tot 22.00 uur in een gebouw aan de Kerklaan te Soesterberg (in de sportkuil bij de skibaan, het gebouw heeft rechts een trap naar de kantine van LTV Soesterberg en links is de trap naar onze repetitieruimte) . Na afloop wordt er meestal nog even gezellig nagepraat aan de bar.600x400-3cf2bdd6dcb7a9ffb08ab8f681d6c5bb

In de afgelopen jaren hebben we een aantal leuke concerten gegeven. Ook hebben we  meegewerkt aan het Soester Cultuurfestival, de feestelijkheden rond 100 jaar Luchtmacht, Vocal Date, de Soester Korendagen, het Soesterbergs Zomerfestival en Kunst op de Grachten, om maar eens wat op te noemen. We hebben een uitwisselingsweekend georganiseerd met een koor uit het Duitse Oppenheim en daar ook een tegenbezoek gebracht. Kerstmis staat eens per 2 jaar op onze lijst van optredens. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is onze bijdrage aan de Soesterbergse dodenherdenking op 4 mei. In ‘de Drie Eiken’ zijn wij bovendien een graag geziene (en gehoorde) gast.

Met al uw vragen over popkoor Allround, bijvoorbeeld hoe u lid kunt worden of hoe uw ons koor kunt steunen, kunt u vrijblijvend terecht bij de contactpersoon van Allround: Marijke van de Kuijlen – contact@popkoorallround.nl.

Dirigent Jack van Zijl zijn leven staat van kinds af aan in het teken van muziek. Wat in zijn kleuterjaren begon met een plastic fluitje werd een blokfluit, op z’n zevende een trompet, in zijn tienerjaren een gitaar en in zijn twintiger jaren ook een piano.

Vanuit het gitaar spelen in de begeleidingsband van een koor werd hij dirigent van dat koor. Jack ontdekte toen dat dirigeren best wel leuk was! Koorleden het plezier geven in zingen en het publiek laten genieten van fraaie koorzang. Omdat hij meer vaardigheden wilde krijgen heeft hij een meerjarige dirigentenopleiding gevolgd bij (destijds) de SNK. Hij is 20 jaar achter elkaar dirigent gebleven van diverse gospelkoren in Vianen, Stiens (Friesland) en Culemborg. Dirigeren is leuk, maar ook zelf meedoen om het koor te begeleiden vindt hij een muzikale uitdaging. In de loop der jaren heeft hij zelf ook nummers gearrangeerd en geschreven voor zijn koren.

In 2004 is hij gestopt met dirigeren. Muziek was “een uit de hand gelopen hobby geworden”, zoals hij dat zelf zegt. Hij is jurist en houdt zich in het dagelijks leven bezig met strafrecht. Muziek is voor hem een mooie uitlaatklep.

Hij is altijd muziek blijven maken, maar dit jaar vond hij de tijd rijp om weer eens op zoek te gaan naar een koor. Het dirigeren ging hij missen. En zo kruisten de muzikale wegen van Allround en Jack elkaar afgelopen zomer en is hij sinds eind augustus 2018 dirigent van ons koor.

Pianist Abel Bakema studeerde muziekwetenschap in Utrecht en lichte muziek piano aan de conservatoria in Rotterdam en Hilversum, onder andere bij Rob van Kreeveld. Hij deed theaterprogramma’s met het Nationaal Hekel Kabaret, ex-Flairck gitarist Hans Visser en Judith Schut.

Met de New Metronome Bigband begeleidde hij vocalisten waaronder Lee Towers, Marco Bakker, Margriet Eshuijs, Peter Douglas, Maaike Widdershoven en Greetje Kauffeld.

Hij werkte mee aan de musical Fame als repetitor. Hij werkte met Meike van der Veer (Voice of Holland). Hij is muzikaal begeleider dans op de Theaterschool Amsterdam en aan het Novacollege in Haarlem.

Bij veel muzikale activiteiten benut Abel ook zijn vocale kwaliteiten.

Als klassiek zanger was hij onder andere actief bij het kamerkoor MKU uit Utrecht, deed hij een projekt met werken van Monteverdi met het Veenendaals Projectkoor o.l.v Jan Kees de Koning. Hij zingt bij het Alexanderconsort in Bennekom en Herenkwartet HARP uit Houten.

Hij is ook actief als componist in theaterproducties en als arrangeur voor lichte vocale ensembles, ook voor Allround.

Op dit moment begeleidt hij de popkoren Joyful en Allround en maakt hij deel uit van de band Sister Swing en van theatergroep De Gelegenheid.